Ebben az évben toldóik a kötelező díjhirdetés


Ebben az évben tolódik a kötelező díjhirdetés 2 napot a megszokott dátumhoz képest. November 3.-án kerülnek közzétételre a kötelező biztosítás 2014-re vonatkozó díjak, így a Biztoshely Biztosítási Portál oldalán is ekkor tekinthetők meg azok, közvetlenül a közzététel után. Az alkuszcég véleménye alapján úgy tűnik, hogy azok az ügyfelek, akik jelenlegi kötelezőjüket nagyon olcsón kötötték, ez évben nem járnak majd olyan jól, nagy valószínűség szerint csak valamivel drágábban juthatnak most a gépjármű felelősségbiztosításukhoz.


Ennek elsősorban az a magyarázata, hogy azok a biztosítók, akik év közben alacsony áraikkal versenyeztek a minél nagyobb ügyfélkörért, azoknak van mit behozni, hogy éves viszonylatban ne kerüljenek mínuszba, vagy akár azért, hogy némi nyereséggel zárják ezt az esztendőt. Ez azonban végül is csak egyetlen módszerrel érhető el, hogyha tarifáikat megemelik, csak az árkorrekció dobhatja meg a bevételeiket.

A Biztoshely Biztosítási Portál szakemberei úgy vélik, a váltással azok járhatnak jól, akik a mostani biztosítási év során kárt okoztak, hisz egy biztosító csere során a másik társaságnál alacsonyabb díjon köthetnek kötelezőt, mintha a meglévő szerződésüket hosszabbíthatják meg és ott a károkozás miatt megemelt díjat kell fizetniük. Azoknak is kedvező lehet a kötelező váltás, akik a közelmúltban családot alapítottak, megházasodtak, esetleg új helyre, más városba, településre költözködtek, de azok a személyek is igen szép kedvezményeket érhetnek el, akik közalkalmazottként helyezkedtek el mostanában, mert őket a biztosítók kiemelt ügyfélként kezelik.

Források: mti.hubiztoshely.hu