Hogyan átkozzunk meg valakit?


A mágiának és a túlvilági életnek vannak hívei és vannak, akik ebben az egészben nem hisznek. Éppen ezért nem teljesen tiszta az a kérdés miszerint hogyan átkozzunk meg valakit. Aki hisz az ilyen dolgokban annak nyilván meg lehet magyarázni hogy mit kell ahhoz tenni, hogy valakit elátkozzunk. Azok körében, akik hisznek, az átokban úgy vélik, hogy a fekete mágia olyan mint egy ketrecbe zárt vadállat.


El lehet gondolni, hogy mi történik abban az esetben, amikor a ketrec ajtaját kinyitjuk azért, hogy valakinek kárt okozzunk. Fontos itt megjegyezni, hogy amennyiben ennek a dologbak van valóság alapja akkor nagy a baj, hiszen a vadállat sem fogja megnézni, hogy ki az ellenség vagy ki nem. A mágiában hívők azt vallják, hogy az átok előtt saját magát is le kell védeni, hiszen ellenkező esetben az átok nem csak az áldozaton fog fogni hanem saját magán is.

A hogyan átkozzunk meg valakit kérdésre azok akik nem hisznek a mágiában és annak erejében teljesen más választ adnak. Az ilyen emberek egy része az átok visszatérő hatására hívják fel a figyelmet, mg a másik felük azt vallják, hogy aki átkozni akar az annyira ostoba, hogy ehhez a lehetőséghez fordul, mert nem tud tenni az ellensége ellen semmit. A vélemények szerint nem képes kitalálni ez az embertípus olyat ami árthat az ellenségének. Azonban érdemes azon is elgondolkozni, hogy vajon mi vezet odáig, hogy azt keresik az emberek milyen lehetőség van egy másik embert megátkozni. Az átok és a gyűlölet soha nem szül jót, hiszen a közmondás szerint egy pofont mindig követ egy második. Érdemesebb inkább olyan dolgot kitalálni, mely a hatást eléri de mégsem átok.