Mi a teendő a gépjármű színének megváltozásakor?


A közlekedési nyilvántartásról szóló törvény nagyon részletesen foglalkozik mindennel, ami kapcsolatban az autókkal. Néha nehéz is megjegyezni mindent, ami az üzembentartó felelőssége egy-egy adatváltozás folyamán. A rengeteg ügyintézés különféle adminisztrációs és anyagi terhet jelent. Érdemes mindent megismerni így azt is mi a teendő a gépjármű színének megváltozásakor?

 

Lehet-e visszavett autókat vásárolni, és így olcsóbb a vételár?


Mit is jelent a visszavett autó fogalma, hogy mit is jelent egy ilyen autót megvásárolni? A visszavett autók, olyan gépjárművek, amelyet a bank vagy más szervezet ki nem fizetett tartozás miatt visszavett és közvetlenül vagy valamelyik használt autó kereskedő közvetítésével újra értékesít. Sok esetben a hiteles autókra kevésbé vigyáznak az emberek, míg a visszavétel előtt jó szokásoshoz képest minden extrát kiszerelnek az autókból. A tények ismeretében felmerül a kérdés, hogy lehet-e visszavett autókat vásárolni, és így olcsóbb a vételár?

 

Ebben az évben toldóik a kötelező díjhirdetés


Ebben az évben tolódik a kötelező díjhirdetés 2 napot a megszokott dátumhoz képest. November 3.-án kerülnek közzétételre a kötelező biztosítás 2014-re vonatkozó díjak, így a Biztoshely Biztosítási Portál oldalán is ekkor tekinthetők meg azok, közvetlenül a közzététel után. Az alkuszcég véleménye alapján úgy tűnik, hogy azok az ügyfelek, akik jelenlegi kötelezőjüket nagyon olcsón kötötték, ez évben nem járnak majd olyan jól, nagy valószínűség szerint csak valamivel drágábban juthatnak most a gépjármű felelősségbiztosításukhoz.

 

Üzembentartó szerződés megszüntetése


Az üzembentartói szerződés megszüntetésével a jog visszaszáll a gépjármű tulajdonosára. Amennyiben a tulajdonos újabb személynek kívánja a jogot átadni, bejegyzési procedúrát ismét le kell folytatni és az új, forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartónak saját nevében meg kell kötnie a kötelező biztosítási szerződést.