Munkanélküliségi biztosítás bemutatása


Napjaink gazdasági helyzetének köszönhetően, szinte senki sem mondhatja, hogy a munkahelye biztos. Az élet okozhat nehéz helyzeteket, néha teljesen váratlanul, így könnyen előfordulhat, hogy az egyik napról a másikra elveszíti az állását, vagy hosszan tartó betegséget kap el. Teljesen mindegy, hogy mi miatt, de ezekben az esetekben hónapokig nem kap majd fizetést. Gondolkozott már azon, egy ilyen helyzetben hogyan fogja áthidalni a likviditási nehézségeket. Ismerje meg a honlapunk segítségével a munkanélküliség biztosítás lehetőségeit, és feltételeit, mely ezekre a nehéz hónapokra nyújthat megfelelő védelmet.


A munkanélküliség biztosítás lényege, hogy a díjfizetés ellenében a biztosító kötelezettséget vállal arra, hogy munkanélkülivé, vagy keresőképtelenné válásunk esetén a biztosítási összeget folyósítja a számunkra, mint jövedelem pótlás. Lényeges megjegyezni, hogy a szolgáltatás csak abban az esetben indulhat, amennyiben a munkavállaló saját hibáján kívül bekövetkezett Rendes Munkáltatói Felmondás miatt vesztette el állását. A biztosítási módozat néhány biztosító ajánlatában tartalmaz baleseti halál, és tartós balesetből eredő egészségkárosodás esetére is térítést.

Lényeges, hogy a biztosítást azok köthetik, meg akik betöltötték a 22. életévüket, de még nem múltak el 54 évesek, és a hazai Munka Törvénykönyve alapján szabályozott alkalmazotti jogviszonyban áll legalább egy éve. A szerződés megkötésekor a szerződőnek a munkaviszony aktív kell, legyen. Az oldalunkon igyekszünk mindenkinek minden nehézséget okozó élethelyzetre megfelelő megoldást kínálni. Ismerje meg a segítségünkkel a munkanélküliség biztosítás lehetőségeit, és használja ki ezt, mert így a váratlan helyzetekre is fel tud készülni.